U bevindt zich hier: PersoonlijkRosemarie

Rosemarie Mijlhoff-Portier

Ik blijf onder de indruk van mensen, onze drijfveren, de verschillende manieren waarop wij ons uiten, de creativiteit en inventiviteit waarmee wij tot nieuwe dingen komen. De open deur dat mensen de kern zijn in het succes van een organisatie onderschrijf ik helemaal. De rode draad in mijn loopbaan is het ontwikkelen van mensen en organisaties. Door mensen vertrouwen te geven, ruimte te geven aan diversiteit en mensen te laten doen waar ze goed in zijn, volgen de resultaten en het succes vanzelf. Daar ligt mijn kracht en dat wil ik toevoegen.

Dat is de reden dat ik in 2009, na 15 jaar in verschillende branches te hebben gewerkt, besloten heb mijn baan op te zeggen en OpenPerspectief te starten. Voordat ik OpenPerspectief startte, werkte ik als lead consultant change management en coach bij Altran, een internationaal hightech consultancybureau. Daarvoor als manager bedrijfsvoering en projectleider EPD in de gezondheidszorg bij de Parnassia Groep, als consultant bij Empact Process Innovation B.V. en als kwaliteitsmanager bij de multinational JCB. Ik ben mijn loopbaan gestart bij Reclamebureau J&W (nu bekend als Mendo Grafic Design Agency).

Door aan beide kanten van de tafel te hebben gezeten als leidinggevende en als adviseur, en altijd in het primaire proces gewerkt te hebben weet ik de verschillende in- en externe ambities en belangen in te zetten voor het beoogde resultaat. Als leidinggevende heb ik met mijn teams verschillende veranderingen doorgevoerd. Vanuit die hoedanigheid heb ik zelf de onrust ervaren die nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen en gemerkt dat de reguliere lineaire en instrumentele managementaanpak niet werkt. Maar ook hoe ik individuen en teams in korte tijd tot bovengemiddelde prestaties kan leiden. 

Naast mijn projecten voor klanten, ben ik als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit van Utrecht en doe ik onderzoek naar de dynamiek van samenwerkingsverbanden en partnerships tussen organisaties in de private en publieke sector. De focus ligt op de wijze waarop organisaties een onderlinge samenwerking construeren en wat de impact van deze samenwerking is op het functioneren van de eigen organisatie. Volg mijn blogs om op de hoogte te blijven.

Naar Querijn...

 

OpenPerspectief
Wilhelminalaan 9 | 3451 HJ Vleuten (Utrecht) | + 31 (0)6 43950936 | info@openperspectief.nl